СТУДЕНТИ-БІОХІМІКИ ПЕРЕГЛЯНУЛИ СТРІЧКУ «ЗАБОРОНЕНИЙ»

Лише декілька днів тому лави студентства поповнилися когортою цікавих та цілеспрямованих молодих людей, які мріють стати біохіміками. Кожен з них розраховує на високий рівень фахової підготовки, що в майбутньому допоможе йому/їй стати конкурентоспроможними фахівцями як для українського, так і міжнародного ринків праці. Безумовно, докладаючи зусилля, кожен з них досягне своїх життєвих цілей. І в цьому їм радо допоможуть фахівці високого рівня.

Головною фігурою у виховній діяльності студентської молоді повинен стати академнаставник, який найтісніше співпрацює із студентським колективом. Доцент кафедри Olexandra Abrat, яка в цьому році призначена академнаставником групи Бх-11, вирішила провести перше знайомство із групою у неформальній обстановці. Після дружньої розмови у затишній кав’ярні, студенти з наставником переглянули стрічку «Заборонений».
«Поряд з навчальними цілями, не менш важливою ціллю є формування особистостей, наділених громадською відповідальністю, національною самосвідомістю, патріотичними почуттями. Фільм про Стуса – неначе місток між минулим і сучасністю. Зараз в Україні, як і за часів Василя Стуса, гостро стоїть питання МОВИ. Ми живемо у непростий час, коли продовжується боротьба за вільну і незалежну Україну. Однак люди, котрі повертаються з передової, воліють знову туди потрапити, адже не розуміють байдужості наших громадян, які вдають, що в Україні немає війни. Мені б не хотілося бути причетною до байдужості нашої молоді, тому я всіляко старатимусь витягнути на поверхню їхні високі духовні цінності» – ділиться Olexandra Abrat.

Після перегляду стрічки студенти зробили свою невеличку рецензію від побаченого: «Фільм вартий уваги. Особливо для теперішньої молоді, його обов’язково потрібно показати у всіх школах, щоб учні більш детально і ширше вивчали нашу рідну українську літературу. Плюси фільму: українське кіно і прекрасна гра акторів, особливо головного героя Дмитра Ярошенка. Мінус: накладання поверх російської мови українську, що інколи збивало з пантелику. Висновок: якщо ти хочеш більше дізнатись про минуле України, тобі варто сходити на фільм» .