2-гий практичний тренінг в межах румунсько-українського гранту “PrePOD, що ФІНАНСУЄТЬСЯ ЄВРОПЕЙСЬКИМ СОЮЗОМ.

Дев’ятого грудня на базі Центру інноваційних освітніх технологій “PNU EcoSystem” відбувся ще один практичний тренінг в межах румунсько-українського гранту “Персоналізовані підходи для попередження ожиріння та діабету” . Проєкт ФІНАНСУЄТЬСЯ ЄВРОПЕЙСЬКИМ СОЮЗОМ. Його мета – підвищення обізнаності населення щодо факторів ризику, пов’язаних з надмірною вагою, ожирінням та цукровим діабетом, обстеження дорослих і дітей на місцях та їх персоніфіковане консультування. Керівник грантової програми – професор Володимир Лущак (Lushchak Volodymyr).
Тренінг відбувався за участі румунських колег, співробітників та студентів університету “Штефан чел Маре” (м. Сучава), які приєдналися до роботи у форматі онлайн. Основною робочою мовою була англійська.
Провели захід співробітники проєкту Іван Твердохліб та Олександра Абрат. Під час тренінгу студенти мали змогу удосконалити навички по оцінці базових показників здоров’я (температура тіла, артеріальний тиск,співвідношення ріст/вага); визначенню показників ризику надлишкової ваги та ожиріння (індекс маси тіла та відсоток вісцерального жиру, відсоток м’язової маси, величина жирової складки, об’єм талії тощо); а також основного показника ризику розвитку цукрового діабету (рівень глюкози в крові).