Наші студентки відвідали Інститут органічної хімії та біохімії АН Чехії

Нещодавно, студентки кафедри біохімії та біотехнології – третьокурсниці Каріна Маліновська та Наталя Нечитайло та другокурсниці – Анна Охович, Оксана Василишин та Анастасія Ткачик відвідали Інститут Органічної Хімії та Біохімії (IOCB) у м. Прага (Чехія). Поїздка відбулась за сприяння асистента кафедри, к.б.н. Володимира Швадчака. Дівчата ознайомилися та мали нагоду попрацювати з такими методами як конфокальна лазерна скануюча мікроскопія, культивування клітинних культур, CD-спектроскопія, гель-електрофорез ДНК, вимірювання концентрацій білка на NanoDrop – спектрофотометрі.

Ось спільний коментар дівчат:

«Ми побували в Інституті Органічної Хімії та Біохімії АН Чехії, що знаходиться в Празі. Там впродовж п’яти днів ми дізнавалися про різні сучасні прилади і методи, які могли б стати в нагоді в нашій майбутній науковій діяльності. Нам розповідали та показували, як працювати з клітинними культурами, конфокальним мікроскопом, мікропланшетним рідером, як проводити трансфекцію ДНК та використовувати метод вібраційного кругового дихроїзму. Також ми здобули практичні навички: виконували гель-електрофорез ДНК і очищали α-синуклеїн від інших домішок за допомогою методу FPLC (Fast protein liquid chromatography), а далі визначали концентрації цього протеїну в отриманих фракціях за допомогою спектрофотометра NanoDrop.

Загалом поїздка була цікавою та пізнавальною.

Хочемо висловити вдячність асистенту кафедри Володимиру Швадчаку за можливість побувати в цьому інституті і здобути корисні знання і навички.»