Молода науковиця кафедри Ольга Стрільбицька отримала грант за програмою EIRENE Max Planck-Ukraine Cooperation & Mobility Grant

Наша молода науковиця, провідна фахівчиця, к.б.н. Стрільбицька Ольга отримала грант для молодих дослідників за програмою EIRENE Max Planck-Ukraine Cooperation & Mobility Grant від Товариства ім. Макса Планка (Німеччина) (https://ukrainet.eu/2022/05/06/mps-ukraine/).

Товариство ім. Макса Планка  – це неприбуткова асоціація провідних дослідницьких інституцій Німеччини, що здійснює фундаментальні дослідження як природничого, так і гуманітарного характеру, і фінансується з федерального та земельних бюджетів.

У рамках гранту наша науковиця планує проведення спільних досліджень з науковою групою професора Ніколи Йовіно з Інституту Імунобіології і Епігенетики імені Макса Планка у місті Фрайбург (Німеччина).  Дослідження стосуватимуться епігенетичних механізмів регуляції тривалості життя і метаболізму у плодової мушки дрозофіли. Цей проєкт є продовженням багаторічних досліджень наукової групи, у якій працює Ольга під керівництвом доцента кафедри біохімії та біотехнології Олега Лущака. Тривалість гранту – 3 роки. У разі успішного виконання проєкту директор приймаючого Інституту може призначити дослідника з України до партнерської групи Макса Планка (Max Planck Partner Group). Робота партнерської групи в Україні буде фінансуватись Товариством ім. Макса Планка протягом наступних 5 років.

Вітаємо дослідницю та наукову групу, у якій вона працює! Бажаємо успішної реалізації проєкту!