Команда Gynura з проєктом “Шпинат довголіття” була відзначена грошовою премією в конкурсі проєктів і стартапів “Наукового парку ПНУ”

12 травня до Дня Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника був проведений фінал конкурсу кращих проєктів і стартапів “Наукового парку”.
Кафедру біохімії та біотехнології представляла команда Gynura з проєктом під назвою: «Шпинат довголіття». Команда складалась з Кошки Марії та Ольги Булій – виконавців та крієйтерів та керівника проєкту – Гусака Віктора Васильовича. Метою було встановити оптимальні умови для вирощування джинури in vitro, дослідити її властивості. Для реалізації поставленої мети учасники окреслили наступні завдання: визначення вмісту поліфенолів, флавоноїдів, каротиноїдів тощо; введення джинури в культуру in vitro та подальше її мікроклональне розмноження; пошук інвестицій та партнерів.
Команда була відзначена грошовою винагородою на підтримку ідеї від спільного проєкту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та університету Східної Англії «Підготовка ґрунту для відновлення – очищення ґрунту України, еко-підприємництво та екологічна журналістика».
Команда Gynura дякує організаторам за можливість підвищити фаховий рівень проєктної діяльності, взаємодіючи з науковцями ПНУ та пройшовши курс акселератора стартапів Прикарпатського університету.