ЗВІТНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ: ЧАСТИНА 2 – ВИСТУПИ СТУДЕНТІВ

Сьогодні своїми науковими здобутками ділилися наші студенти. Магістрантка Заячківська Аліна доповіла про вплив 2,4-динітрофенолу, відомого роз’єднувача мітохондріального дихання, на стійкість плодових мух до різних стресів. Магістрантка Струтинська Тетяна розказала про субстратні особливості ферментів енергетичного обміну у довго-і короткоживучих плодових мух. Магістрантка Матвеєва Христина представила результати по впливу альфа-кетоглютарату на гематологічні та імунологічні показники молодих мишей на фоні висококалорійної їжі. Студент четвертого курсу Роман Карпенко доповів про перші етапи розробки мобільного додатку для внесення лабораторних даних. Цикл доповідей студентів третього курсу (Рибчук Леся, Козачишин Іванна, Старчевська Катерина, Кліщ Світлана) був присвячений впливу пестицидів на не-таргетні організми (плодову мушку та дафнію). Третьокурсник Цюмпала Святослав зробив теоретичний огляд про причини нейрозапалення і потенційну роль сульфарафану (компонента броколі) як нейропротектору. Перші свої виступити зробили студенти-другокурсники – Харук Святослав про вплив голодування на личинковій стадії протягом різного часу на харчову поведінку та плодючість дорослих мух, і Маліновська Каріна про вплив типу “сніданку” на харчову поведінку і тривалість життя плодових мух.
Всі доповіді були надзвичайно цікавими та пізнавальними та викликали жваву дискусію. В підсумках до конференції, всі викладачі зазначили, що “сьогодні студенти організували наукове свято – настільки змістовними та професійними були їхні доповіді та відповіді на запитання”.
Ось відгук однієї студентки, яка була слухачем на конференції
“Сьогодні мала можливість бути присутньою на науковій конференції, яка виявилась дуже змістовною, цікавою та пізнавальною. Дуже добре, що в наш час перспективна молодь має можливість втілювати в життя свої задуми.
Слухаючи доповіді стає зрозуміло, що кожен із студентів вболіває за свій дослід та постарався максимально висвітлити дане питання, незважаючи на те, що умови не надто сприяють цьому і ми у більшості випадків працюємо онлайн.
Дуже важливо, шо кафедра всебічно допомагає цьому, і відчувається величезна підтримка, яку отримують студенти в роботі над своїми проєктами.
Конференція була організована дуже добре за що окрема вдячність організаторам. Бажаю всім нових цікавих ідея для досліджень і до зустрічі на інших конференціях)))). Марія Кошка”