Професор кафедри Галина Семчишин долучилась до наукового редагування книги “Їжа для ментального здоров”я. Як харчуватися, щоб жити без стресу, депресії, тривожності”

У видавництві “Наш Формат” вийшла з друку україномовна версія  надзвичайно цікавої наукову-популярної книги “This Is Your Brain on Food: An Indispensable Guide to the Surprising Foods that Fight Depression, Anxiety, PTSD, OCD, ADHD, and More by Uma Naidoo. В українському варіанті звучить як “Їжа для ментального здоров’я. як харчуватися, щоб жити без стресу, депресії, тривожності” Уми Найду. Авторка – психіатриня-дієтологиня Гарвардської медичної школи, фахівчиня з харчової психіатрії і шеф-кухарка

До наукового редагування перекладу долучилась професор кафедри Галина Семчишин.

ОПИС КНИГИ “ЇЖА ДЛЯ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я. ЯК ХАРЧУВАТИСЯ, ЩОБ ЖИТИ БЕЗ СТРЕСУ, ДЕПРЕСІЇ, ТРИВОЖНОСТІ” УМИ НАЙДУ
«Шлях до серця чоловіка лежить через шлунок» — ви напевно чули цей вислів. Авторка цієї книжки схиляє до іншої інтерпретації: шлях до ментально здорового життя лежить через шлунок і кишківник. Невже завдяки раціону можна подолати депресію і тривожність? Який зв’язок між їжею і настроєм? Чому кишківник називають «другим мозком» і коли він «засмучений»? Який зв’язок між салямі й біполярним розладом? Що їсти, коли дошкуляють втома й безсоння? Як вплинути на стрес за допомогою меню? Ума Найду аналізує найсучасніші дослідження і пропонує варіанти, як позбутися різних ментальних проблем.

Джерело: https://nashformat.ua/products/izha-dlya-mentalnogo-zdorov-ya.-yak-harchuvatysya-schob-zhyty-bez-stresu-depresii-tryvozhnosti-709433?utm_source=facebook-free&utm_medium=free&utm_campaign=izha-dlya-mentalnogo-zdorov-ya.-yak-harchuvatysya-schob-zhyty-bez-stresu-depresii-tryvozhnosti-facebook-free&utm_content=izha-dlya-mentalnogo-zdorov-ya.-yak-harchuvatysya-schob-zhyty-bez-stresu-depresii-tryvozhnosti-facebook-free&fbclid=IwAR1zc7vRYRjAz1S4OovtiYut9R7a_ifUtRNnzffu439Ru2HXIY64_6uZQno