Тренінг з належної лабораторної практики для аспірантів та працівників кафедри провели студенти 3-го курсу

Сьогодні 22 травня 2024 студенти 3-го курсу організували практичний тренінг з належної лабораторної практики для аспірантів та працівників кафедри. Знання правил поведінки та безпеки в лабораторії завжди слід поновлювати та пригадувати. Так студенти 3-го курсу показали та розказали про важливість та застосування засобів індивідуального захисту, які особливості даних засобів та правильність їх використання. Поговорили також дію ультрафіолету та його використання на практиці. Працюючи в лабораторії варто також не забувати про правильне сортування відходів, адже це безпека не тільки для людей, які працюють в лабораторії, а й безпека навколишнього середовища. Також обговорювали важливість догляду за робочим місцем під час роботи в лабораторії та багато іншого.

Аспіранти та працівники кафедри брали участь у практичних вправах для повторення вивченого матеріалу по належному поводженню та правилах роботи у лабораторії. Також для закріплення була проведена вікторина-кахут.

Такий тренінг – це чудова можливість пригадати правила поведінки, знайти та проаналізувати свої помилки під час роботи в лабораторії.