Студентка Дар’я Додон пройшла на літню студентську програму в IOCB Prague

Магістрантка кафедри біохімії та біотехнології Дар’я Додон пройшла конкурсний відбір на участь в літній студентській програмі IOCB’s Summer Student Program (SSP 2024), яка організовується Інститутом органічної хімії та біохімії Чеської академії наук (IOCB Prague). Інститут органічної хімії та біохімії – провідна науково-дослідна установа Чехії, місією якої є фундаментальні дослідження на стику хімічних і біологічних наук та перетворення результатів фундаментальних досліджень у прикладні розробки і комерційні активи.

Літня студентська програма IOCB покликана надати студентам цікавий та змістовний досвід роботи, можливість розширити свої професійні зв’язки, а також розвинути свої навички та компетенції, отримавши цінний зворотній зв’язок від досвідчених науковців Інституту.

У результаті конкурсного відбору, проведеного у 2024 році (SSP 2024), наша студентка Дар’я стала учасницею наукової групи доктора Едварда Куртіса ( Dr. Edward Curtis), який спеціалізується на функціональному потенціалі нуклеїнових кислот. Першою ціллю наукової групи доктора Куртіса є створення функціональних нуклеїнових кислот, які можна використовувати для практичного застосування. Другою – це характеристика функціонального потенціалу неканонічних структур нуклеїнових кислот – G-квадруплексів. Навчання буде проходити на базі Інституту органічної хімії та біохімії (Прага) протягом липня – серпня 2024 року. Витрати на проживання та навчання покриваються чеською стороною.