Солідарність науковців: кафедра біохімії та біотехнології ПНУ підтримує колег з Херсону

З середини червня на кафедрі біохімії та біотехнології проводять дослідження науковці Херсонського державного університету – к.б.н., доцент кафедри біології людини та імунології ХДУ Сергій Бесчасний та майбутня аспірантка –  Марина Горбенко.

Внаслідок постійних російських обстрілів Херсонський державний університет зазнав значних руйнувань, зокрема постраждала лабораторна база. І, зрозуміло, що науковці університету опинилися у скрутному становищі, оскільки працювати у пошкоджених лабораторіях за відсутності умов – це ще той виклик. Тому, коли колеги з Херсону звернулись з проханням відновити їх наукові дослідження й виконати частину експериментів на нашій базі, ми (кафедра біохімії та біотехнології ПНУ) радо відгукнулися, бо розуміємо наскільки важливо у період війни підтримувати один одного.

Херсонські науковці на нашій кафедрі працюють над дослідженням впливу газотрансміттерів на міокард серця мишей. Використовують методику перфузії ізольованого серця миші по Лангендорфу розчином з донором монооксиду карбону CORM-2. З цим методом на кафедрі ми не знайомі, тому цікаво буде навчитись чогось нового. У планах також, що херсонські науковці поділяться своїм досвідом у вивченні заживлення ран. Ми, зі своєї сторони, надали посильну матеріально-технічну підтримку, включно з лабораторними мишами для експериментів! Дуже сподіваємось, що наша співпраця буде взаємокорисною і продуктивною. Разом – ми сила!