Наша молода науковиця Уляна Семанюк отримала стипендію від Academy of Finland для продовження досліджень у сфері еволюції багатоклітинності

Наша співробітниця, кандидатка біологічних наук та молода науковиця Уляна Семанюк отримала стипендію на продовження своїх досліджень від Academy of Finland в рамках ініціативи “Call for inviting researchers from Ukraine to Finland 2024”. У 2022 році Уляна приєдналася до команди доктора Юхи Саарікангаса (Гельсінський університет, м. Гельсінкі,  Фінляндія) у рамках ініціативи «Scientists for Scientists» для підтримки українських науковців від міжнародної організації Human Frontier Science Program. Науковиця була залучена до проєкту “Нова роль старіння: походження клітинної диференціації та еволюція багатоклітинності”. Отримання нової стипендії дає можливість науковиці продовжити розпочаті дослідження.

Ось її коментар:

“Основні дослідницькі інтереси нашої групи зосереджені навколо вивчення походження ранньої багатоклітинності. Зокрема, ми прагнемо з’ясувати, як виникають багатоклітинні адаптації та чи відіграє клітинне старіння ключову роль у розвитку клітинної диференціації під час переходу від одноклітинності до багатоклітинності. Ми також досліджуємо метаболічні зміни, які супроводжують цей значний еволюційний перехід. Наразі я займаюся підготовкою зразків для аналізу метаболічного потоку, щоб краще зрозуміти ці процеси.”

До речі, Академія Фінляндії знову оголосила конкурс для українських науковців. Приймання заявок триватиме з 21 серпня до 25 вересня 2024 року.

Щиро радіємо і вітаємо Уляну Семанюк з цією чудовою можливістю!

Academy of Finland – Call for inviting researchers from Ukraine to Finland 2024

Saarikangas lab