Студенти й працівники факультету природничих наук відвідали броварню “Ягер” в Івано-Франківську

12 березня студенти 4 курсу освітніх програм «Біохімія, біотехнологія та методологія біологічних досліджень» і “Біологія та лабораторна діагностика”, а також аспіранти кафедри біохімії та біотехнології (Деркачов Віталій й Стефанишин Надія) відвідали в Івано-Франківську броварню «Ягер» де ознайомились з біотехнологічними процесами, що лежать в основі пивоваріння під керівництвом завідувачки навчально-наукової лабораторії кафедри біохімії та біотехнології, к.б.н. Лилик Марії та асистентки Галини Шмігель.
Під час екскурсії, яку провів технолог броварні Всеволод Гриньов, студенти й працівники дізналися про всі етапи виробництва пива – від підготовки солоду до розливу готового продукту в тару. Особливу увагу приділили процесу приготування сусла, під час якого з солоду виділяються цукри, необхідні для подальшої ферментації. Фахівці також розповіли про різні види дріжджів, що використовуються для виробництва лагеру й елю, а також їм пояснили, як особливості дріжджів впливають на смак і аромат напою. Окрім пива, броварня «Ягер» також виробляє й інші напої: квас і сидр, розширюючи свій асортимент продукції.
На завершення екскурсії учасники мали можливість придбати продукцію броварні та оцінити результати роботи технологів.

Дякуємо броварні «Ягер» за гостинність і цікаву лекцію!