На факультеті природничих наук відбувся студентський STEM-івент

Сьогодні у погожий травневий день на факультеті природничий наук за ініціативи однієї із заступників декана ФПН Nelia Dolynko відбувся дуже цікавий та креативний благодійний захід. Студенти-природничники кожної із шести кафедр факультету презентували одні одним та усім охочим свої наукові розробки, а також готували різні смаколики для того, щоб зібрати кошти для наших Збройних Сил. Смачнезні канапки, випічку, вирощені овочі та фрукти, крем для обличчя і мило ручної роботи, синтетична ікра, фреші, фото із символом університету, хімічні реакції та багато іншого можна було зустріти на кожній з локацій.
Студенти кафедри біохімії та біотехнології досить креативно підійшли до представлення своєї роботи. На презентації як лоти були представлені :
і смачнезні пряники із зображенням основних модельних об’єктів, які використовують для дослідження на кафедрі;
і саджанці Гинури прокумбенс, вирощеної з використанням технології мікроклонального розмноження (зауважимо, що рослина знижує вміст глюкози в крові, має антиракову та імуностимулюючу дію);
і чаї з різних плодово-ягідних культур (при чому лотом був не сам чай, а QR-код із покликанням на статтю, де можна прочитати про користь запропонованої рослини);
і брошури про здорове харчування.
Дуже цікавим і найбільш популярним лотом була можливість обстежитися на предмет схильності до ожиріння на розумних вагах OMRON. Також охочі могли отримати мікрободіарт у вигляді плодової мушки (один із модельних об’єктів кафедри). На додаток учасникам події біохіміки пропонували креативний квест-навчання із сортування біологічних відходів.
На заході були присутні викладачі, студенти та адміністрація Факультет природничих наук. Серед гостей були присутні проректор Прикарпатський Національний Університет Ім.В.Стефаника професор Сергій Шарин, декан Факультет Туризму професор Володимир Великочій, а також студенти спеціальності готельно-ресторанна справа.
Всі учасники були щедрими на донати. Тому ми впевнені, що захід був не тільки цікавий, але і дуже корисний. Дякуємо всім за активну участь!!!!