Науковці кафедри – у ТОП 2% найцитованіших науковців світу

Двоє науковців кафедри біохімії та біотехнології – професор Володимир Лущак та доцент Олег Лущак увійшли до ТОП 2% найцитованіших, а отже, найвпливовіших науковців у своїх галузях у 2024 році. Варто зазначити, що вони вже четвертий рік поспіль займають такі високі позиції у світовому рейтингу. Цитованість (кількість посилань інших дослідників на наукові статті автора) – це показник, який демонструє, наскільки наукові дослідження певного автора помітні та цікаві іншим дослідникам у галузі. Зокрема, дослідники цитують інші статті для додаткового підтвердження своїх наукових результатів, ідей та гіпотез.

Загалом до рейтингу увійшло більше 100 науковців з усієї України. Їхній перелік вже вчетверте очолює професор Прикарпатського університету Володимир Лущак. За даними наукометричної бази Scopus, професор Володимир Лущак має понад 11023 цитування, 234 індексовані публікації та індекс цитування – 48. Доцент Олег Лущак має понад 5224 цитування, 148 індексованих публікацій та індекс цитування – 40.

Щорічний рейтинг науковців за рівнем цитованості їхніх праць складається дослідниками Стенфордського університету та аналітиками видавництва Elsevier та розвідувально-аналітичної компанії SciTech Strategies. Рейтинг базується на аналізі близько 7 млн профілів науковців у наукометричній базі Scopus, з яких за відібраними критеріями цитованості (загальна кількість цитувань, h-індекс, кількість цитувань із врахуванням співавторів та місця автора у списку співавторів та ін.) сформовано рейтинг понад 217 000 найбільш цитованих науковців.

Вітаємо наших науковців та пишаємося їхніми високими досягненнями!