Науковці кафедри взяли участь у круглому столі із Держпродспоживслужбою

Сьогодні на базі Факультету природничих наук відбувся важливий захід, присвячений налагодженню співпраці між науковцями Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та експертами Держпродспоживслужби.

Під час круглого столу ми представили ключові наукові здобутки кафедри біохімії та біотехнології та обговорили перспективи спільних досліджень у сфері безпечності харчових продуктів, біотехнологій та аналітичної біохімії.

🔹 Програма заходу включала:
• Презентації наукових досліджень кафедр факультету;
• Виступи представників Держпродспоживслужби;
• Знайомство гостей із нашими сучасними лабораторіями, зокрема лабораторією біотехнології рослин. Під час відвідин лабораторії мікроклонального розмноження рослин до нас приєднався ректор університету Ігор ЦЕПЕНДА.

УЧАСНИКИ ЗАХОДУ – проректор університету Едуард ЛАПКОВСЬКИЙ, заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій ЗАХАРІН, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман ГУРСЬКИЙ, директор Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Ігор РАХОВСЬКИЙ, головний науковий співробітник відділу наукового забезпечення процесів стандартизації, метрології та оцінки відповідності ДНКІБШМ Володимир ЧУМАЧЕНКО, представники деканату факультету, кафедри біохімії та біотехнології та кафедри біології та екології. Модератором заходу була заступниця декана факультету природничих наук – Наталія БЄЛОВА.

Вдячні всім учасникам за активний діалог та взаєморозуміння!