18 лютого студенти 3-го курсу (ОП «Біохімія, біотехнологія та методологія біологічних досліджень») відвідали головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів під керівництвом завідувачки навчально-наукової лабораторії кафедри біохімії та біотехнології Лилик Марії. Заступниця директора, завідувачка відділу мікробіологічного контролю харчових продуктів та санітарно-гігієнічних досліджень, Грень Галина Миронівна та інші працівники установи, люб’язно провели дуже цікаву й пізнавальну екскурсію лабораторіями центру. Студенти дізнались про те, як відбувається прийом зразків, розподіл та подальший аналіз різних показників. Лабораторія Державної служби акредитована на визначення більше трьох сотень показників. Серед яких: аналіз на виявлення радіоактивного Цезію (Cs-137) і Стронцію ( Sr-90), дослідження продуктів харчування на наявність патогенних мікроорганізмів, виявлення таких захворювань, як лептоспіроз, лейкоз та бруцельоз методом ІФА, виявлення ГМО, органолептичний аналіз, фізико-хімічні та хіміко-токсикологічні випробування сировини тваринного, рослинного і біотехнологічного походження та води. Окрім цього, студентам продемонстрували мічений вірус сказу під мікроскопом та розповіли як проходить відбір матеріалу для досліджень на наявність вірусів.
Це була чудова можливість для студентів 3-го курсу наочно пізнати та ознайомитися з перспективами реалізації знань, набутих на кафедрі біохімії та біотехнології. Студенти залишилися вдячними та задоволеними за таку захопливу екскурсію лабораторіями Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Візит студентів до Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
