Завдяки активній публікаційній активності наших науковців Прикарпатський університет посів перше місце серед вишів України у рейтингу SCImago

У цьогорічній версії світового рейтингу академічних і науково-дослідних установ SCImago Institutions Rankings (SIR) прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника посів першу позицію серед  вишів України.
З 2009 року оприлюднюється цей міжнародний рейтинг освітніх і науково-дослідних установ. Загальносвітовий звіт готує дослідницька група SCImago. SCImago Institutions Rankings здійснює загальний аналіз наукових публікацій та інших результатів діяльності установ, одночасно забезпечуючи порівняння між установами різного розміру.
SCImago Institutions Rankings – наукометричний рейтинг. Єдиним обмеженням на входження до нього це наявність не менше 100 публікацій будь-якого типу, що індексуються Scopus за 5 років і передують року публікації рейтингу.
SCImago SIR оцінює наукові організації за 17 індикаторами, який поєднує в собі три групи показників, які базуються на дослідницькій діяльності, інноваційних заходах і громадському впливу.