Наш студент Святослав Цюмпала здобуває новий досвід у Німеччині

Радіємо успіхам наших студентів! Святослав Цюмпала, який цього року закінчив бакалаврат, продовжує навчання у Німеччині.  Перші наукові успіхи у нього були ще в школі – під керівництвом доцента нашої кафедри Дмитра Господарьова Святослав отримав призове місце у Всеукраїнському конкурсі учнівських науково-дослідних робіт МАН, а потім став нашим студентом. І у Святослава – уже є наукові публікації у визнаних журналах.
Успіхи Святостава, як і частини інших наших студентів та випускників, доводять: хто дійсно хоче, той може отримати якісну підготовку на нашій кафедрі; головне – бажання засвоювати ті знання, які дають, наполегливість та працелюбність.
Ось коментар Святослава зі сторінки Фейсбук

“Що може бути приємнішим на чужині, як не зустріч з рідними людьми, викладачами своєї Alma Mater? Повірте – це незабутні справжні емоції!

Наш завідувач кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника професор Володимир Іванович Лущак та пані професорка Галина Миколаївна Семчишин перебували з робочим візитом в Тюбінгенському університеті імені Еберхарда Карла, Німеччина.
З ініціативи пані професорки Ольги Гаращук – директорки інституту фізіології Тюбінгенського університету та професора Володимира Лущака був розроблений проєкт підтримки українських студентів-біологів.
Метою проєкту є створення сприятливих умов для студентів біологічних спеціальностей, що внаслідок вторгнення російських військ на терени нашої Вітчизни, змушені були залишити свої міста та домівки.
Онлайн курси для студентів біологічних спеціальностей – це унікальна можливість отримати грунтовні знання із біохімії, молекулярної біології, біофізики, фізіології та теоретичних основ із мікроскопії в рамках курсу “Науки про життя” та секвенування геномів, філогенетичний аналіз, медичну генетику та діагностику захворювань в рамках курсу “Біоінформатика” від провідних науковців України та Німеччини.
Діяльність у проєкті вимагає багато часу і зусиль. Тому нагода трішки поспілкуватися з Володимиром Івановичем та Галиною Миколаївною була мені великим дарунком у щільному графіку роботи нашої команди. А відвідини разом музею стародавніх культур у замку Хоентюбінген, який є єдиним університетським музеєм у світі з експонатами з двох об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО і горнятко капучіно з тірамісу взагалі зробили мій день 😊 Дякую! 😊
Зараз я набуваю інші навики та новий досвід в інституті фізіології під керівництвом пані Ольги Гаращук. При першій же зустрічі з професоркою Тюбінгенського університету відчув німецьку пунктуальність, вимогливість та водночас щедрість української душі, що гармонійно поєдналися і є запорукою успішної реалізації проєкту.
І теперішньою діяльністю та досягненням, які опишу згодом, я завдячую своїм педагогам, професорсько – викладацькому колективу найпотужнішої, величної кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.
Міцний фундамент якісних знань, що отримують наші студенти , унікальна можливість займатися дослідницькою діяльністю, набувати професійного, наукового досвіду в найкращих педагогів нашої кафедри, допомагає випускникам ” Біохімії та біотехнології” будувати успішне майбутнє. Я в цьому переконаний на власному досвіді.”