Участь у симпозіумі Volkswagen Stiftung в рамках тристороннього партнерства між науковцями з України, Росії та Німеччини

Протягом 13-15 травня 2019 року професор Володимир Лущак та доцент Надія Мосійчук взяли участь у симпозіумі Volkswagen Stiftung у рамках реалізації спільного трилатерального українсько-російсько-німецького проекту на тему «Клітинні механізми здорового старіння мозку при обмеженні калорійності їжі». У конференції взяли участь понад 120 учасників-виконавців різноманітних проектів, фінансованих фундацією Volkswagen Stiftung.

У період між 1992 і 2007 роками Фонд «Volkswagen Stiftung» вже підтримував спільні проекти між німецькими та східноєвропейськими / російськими вченими у широкому спектрі дисциплін. Як реакція на триваючий конфлікт в Україні, Фонд вирішив ініціювати конкретну пропозицію щодо тристороннього наукового співробітництва між конфліктуючими сторонами Східної Європи та Німеччиною. Реалізація проектів в області біологічних, гуманітарних, соціологічних наук, а також матеріалознавства, фінансувалася фондом  «Volkswagen Stiftung» з метою зміцнення співпраці, довіри та взаємопорозуміння в області, а також підтримування діалогу з колегами в Німеччині.

 У рамках конференції професор Лущак та доцент Мосійчук виступили з постерною та усною доповідями, а також обговорили результати з партнерами з Німеччини та Росії Ольгою Гаращук (Тюбінгенський університет, м. Тюбінген, Німеччина) та Олексієм Сем’яновим (Нижегородський державний університет ім. Н.І. Лобачевського).