Студенти та аспіранти кафедри успішно пройшли онлайн-курси «Науки про життя» та «Біоінформатика» за підтримки DAAD

Впродовж серпня-грудня 2022 року студенти-біологи українських університетів мали змогу взяти участь у онлайн-курсах, які проводились командою викладачів і науковців з України та Німеччини за фінансової підтримки Німецької Служби академічних обмінів (DAAD) у рамках програми «Ukraine digital: Ensuring academic success in times of crisis»»

Проєкт для підтримки українських студентів-біологів був ініційований професоркою Ольгою Гаращук, директоркою Інституту фізіології університету м. Тюбінгену (Німеччина) за співучасті її багаторічного колеги професора Володимира Лущака, завідувача кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника

Проєкт під назвою „Blended course “Integrative Life Sciences” for Ukrainian biology students передбачав проведення двох інтенсивних онлайн-курсів –Інтегрований курс «Науки про життя» (5 кредитів, 150 аудиторних годин) та «Біоінформатика» (1 кредит, 30 аудиторних годин) з можливістю отримання стипендії. Проєктом було передбачено 30 стипендій для курсу «Біоінформатика» та 50 стипендій для курсу «Науки про життя». На курси зареєструвалось понад 200 студентів з різних університетів України, зокрема троє аспірантів та восьмеро студентів кафедри біохімії та біотехнології ПНУ, частина з них (троє студентів та двоє аспірантів) отримала стипендії. Учасники курсів отримали нагоду поспілкуватися з викладачами, що працюють в різних університетах України та ЄС (Німеччина та Австрія); отримали можливість краще зрозуміти, що є найважливішим для успішного продовження навчання та розвитку кар’єри; поспілкуватись із людьми, які заробляють своїми знаннями та вміннями у секвенуванні та аналізі геномів.

Після здачі підсумкового тесту успішні учасники отримали сертифікати про проходження відповідного.

Також в рамках проєкту троє аспіранток кафедри біохімії та біотехнології ПНУ, Мирослава Ватащук, Вікторія Гурза і Надія Стефанишин пройшли практичний тренінг на кафедрі нейрофізіології Інституту фізіології університету м. Тюбінген (Німеччина) під керівництвом професорки Ольги Гаращук.

Вітаємо наших студентів та аспіранток з успішним завершенням курсів та стажування!