Деталі щодо впровадження освітнього проєкту “Україна цифрова: забезпечення академічного успіху в часи кризи (2023)”

Як уже було анонсовано, команда викладачів/науковців з України та Німеччини отримала грант на підтримку навчання українських студентів біологічних спеціальностей.

Деталі програми після 5 лютого 2023 року буде анонсовано на сторінці проекту:  http://lifesciencescourse.org.

Впродовж року в межах проєкту заплановано проведення восьми курсів. А саме:

Біоінформатика (30 годин, початок у березні та вересні). Буде читатись спеціалістами з ЛНУ ім Франка та української компанії Explogen. Очікувана аудиторія курсу – бакалавари 4 курс, магістри, аспіранти.

Життєвий цикл дослідницького проєкту (30 годин, квітень-травень).  Орієнтований переважно на бакалаврів, розкриває роботу біохіміків в науково-дослідній лабораторії. Ключовий викладач Oleh Lushchak.

Молекулярна та клітинна нейрофізіологія (30 годин, березень). Спецкурс для бакалаврів на основі програми Київського Академічного Університету. Викладач: Олексій Болдирєв

Педагогічна майстерність у викладанні та популяризації біологічних наук (30 годин, травень). Орієнтований на бакалаврів.

Мікроскопія та інструментальні методи в біології (60 годин, травень-червень). Націлений на те, щоб дати студентам знання необхідні для роботи на сучасному обладнанні науково-дослідних лабораторій. Розрахований на студентів старше 3-го курсу та аспірантів. Буде викладатись командою з України, Німеччини та Чехії.

– Інтегрований курс  “Науки про життя” (120 годин, вересень-грудень). Комбінує фізіологію, біохімію, молекулярну біологію, біофізику. Орієнтований переважно на бакалаврів, вивчає предмети з нуля. Буде викладатися командою викладачів з різних університетів (ПНУ Стефаника, ЛНУ Франка, ДНУ, Університет Тюбінгена).

– Інтегрований курс “Мікробіологія, вірусологія та імунологія” (90 годин, жовтень-грудень). Орієнтований переважно на бакалаврів, що хочуть працювати на стику біології та лабораторної діагностики.

Математична статистика для біологів (30 годин, жовтень). Курс для бакалаврів та магістрів на основі програми Київського Академічного Університету (Викладач: Дмитро Строй)

 

Реєстрація на курси  буде розпочинатись за місяць до початку. Слідкуйте за анонсами на сайті проєкту http://lifesciencescourse.org/