Наші магістранти взяли участь в конференції молодих вчених, яка проводилась Інститутом молекулярної біології та генетики

Магістранти першого року навчання Андрій Штурмак та Святослав Харук відвідали “ХVІІІ Всеукраїнську конференцію молодих вчених Інституту молекулярної біології і генетики НАН України”, яка присвячена героїчній праці українських вчених під час війни. Конференція проходила 21-22 травня в м. Києві. Хлопці представляли свою роботу з темою “Вивчення інтраназальної доставки пептидів у мозок мишей” в секції “Молекулярна біологія і біоорганічна хімія”. Доповідь викликала зацікавленість, оскільки ця тема зараз є доволі актуальною та активно розвивається в біомедицині. Студенти отримали позитивний відгук та високі бали від журі (6 місце з 33 доповідей!), що свідчить про високий рівень досліджень та професійність наших молодих науковців.

Також в інституті був день відкритих дверей і магістранти мали змогу частково ознайомитись, якою науковою діяльністю займається ІМБГ.

Після конференції хлопці мали час погуляти столицею та насолодитись її невичерпною красою. Загалом, враження після поїздки у хлопців залишились тільки позитивні. “Ну бо як ще може бути інакше після 12-годинної поїздки та чаю з чебрецем від Укрзалізниці?” – зазначають хлопці.

Ми пишаємося їхнім досягненням і бажаємо наукових звершень в майбутньому!

Магістранти із головою Ради молодих вчених ІМБГ Світланою Антоненко