Студенти, аспіранти та співробітники кафедри успішно пройшли онлайн-курси за підтримки DAAD

Впродовж квітня-червня 2023 року проводились онлайн-курси DAAD:

– Життєвий цикл дослідницького проєкту (30 аудиторних годин, 1 кредит ЄКТС)

– Педагогічна майстерність у викладанні та популяризації біологічних наук  (30 аудиторних годин, 1 кредит ЄКТС)

– Мікроскопія та інструментальні методи в біології (60 аудиторних годин, 2 кредити ЄКТС)

Курси проводились в рамках проєкту «Modular online course „Integrative Life Sciences” for Ukrainian biology students»/Ukraine digital: Ensuring academic success in times of crisis, за фінансової підтримки Німецької Служби академічних обмінів (DAAD). Проєкт був ініційований професоркою Ольгою Гаращук, директоркою Інституту фізіології університету м. Тюбінгену (Німеччина) за співучасті науковців кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Назагал, на курси зареєструвалось понад 200 студентів. Найбільше – з університетів Києва, Дніпра, Харкова, Запоріжжя, Львова та Івано-Франківська. Також були слухачі з університетів Умані, Херсона, Одеси та Хмельницького та інших ЗВО.

Успішно завершили онлайн-курс «Життєвий цикл дослідницького проєкту»  студенти-біохіміки 2-4 курсів – Таїсія Кіндрат, Марія Рак, Вікторія Задарко та Надія Семків, курс «Мікроскопія та інструментальні методи в біології» аспіранти – Надія Стефанишин, Олег Дем’янчук, Віталій Балацький та Мар’ян Іваночко та співробітники – Віталій Деркачов та Владислав Березовський. 3 студентів та 4 аспірантів кафедри зможуть отримати стипендії (проєктом передбачено надання 61 стипендії у розмірі від 200 до 400 Євро, залежно від тривалості курсу). Необхідною умовою призначення стипендії є успішне засвоєння матеріалу курсу.

По завершенню курсів студенти отримали сертифікати, які зможуть використати у своєму університеті та перезарахувати компетентності, набуті у процесі неформальної освіти.