Профорієнтаційна екскурсія для учнів Івано-франківського ліцею №2

31 травня учні 7 класів учнів Івано-франківського ліцею №2 відвідали факультет природничих наук. На кафедрі біохімії та біотехнології учням провели захоплюючу екскурсію науковими лабораторіями. Аспірант Віталій Балацький провів екскурсію, продемонтрував колекцію мутантних ліній дрозофіл, розповів про роботу з мікроорганізмами. Студент 3 курсу Ілля Яцина продемонстрував явища флуорисценції. Також діти відвідали поведінкову кімнату, де мали можливість роздивитися лабораторних мишей. Доцент кафедри біохімії та біотехнології Віктор Гусак провів екскурсію по лабораторії мікроклонального розмноження рослин і розповів про перспективи біотехнології.

Доцент кафедри біології та екології Андрій Заморока продемонстрував дітям «живий куточок» в якому були акваріуми з рибами, червоновуха прісноводна черепаха, павук птахоїд та мадагаскарські таргани. Особливе захоплення в дітей викликав зоологічний музей кафедри біології та екології.

В навчально-науковому центрі хімічного матеріалознавства та нанотехнологій провідні фахівці Назарій Динилюк та Іванна Лапчук продемонстрували основні напрямки досліджень у хімії та перспективи роботи.