На кафедру біохімії та біотехнології прийшла тверда копія книги «Dietary AGEs and their role in health and disease» (“Харчові кінцеві продукти глікації і їхня роль у здоров’ї та хворобах”), видана в кінці 2017 року видавництвом CRC Press (США) (підрозділ видавництва Taylor & Francis), що спеціалізується на науковій і технічній літературі. Монографія вийшла під редакцією Prof. Jaime Uribarri, відомого американського діабетолога та нефролога.
Одна глава в цій книзі написана професором кафедри біохімії та біотехнології Галиною Семчишин. Варто зазначити, що Галина Семчишин є єдиним українським науковцем серед всіх співавторів, які були запрошені до написання цієї книги. Книга присвячена впливу кінцевих продуктів прогресивної глікації, які утворюються в харчових продуктах при випіканні та смаженні, на здоров’я людини. Зокрема, розглядаються механізми утворення продуктів глікації та їх участь у виникнення діабетичних ускладнень, патологій нирок та прискореного старіння. В главі “Chapter 8: Is part of the fructose effects on health related to increased AGE formation?”, написаній Галиною Семчишин, розповідається про роль фруктози в утворенні кінцевих продуктів прогресивної глікації. Факти, висвітлені у главі, спираються на результати власних досліджень Галини Семчишин
Детальніше про книгу на сайті видавництва.