Магістранти Анастасія Грущенко та Леся Сіщук пройшли стажування в університеті Гановерська Вища Медична Школа (Німеччина)

Магістрантки кафедри біохімії та біотехнології Анастасія Грущенко та Леся Сіщук, які є стипендіатами програми 2018/2019 Leonhard Euler (https://kbb.pnu.edu.ua/…/our-master-students-lesia-sishchu…/), отриманої від Німецької служби академічних обмінів (Deutscher Akademischer Austausch Dienst, DAAD), протягом 2-ох останніх місяців (жовтень-листопад 2018) перебували в університеті Гановерська Вища Медична Школа (м. Гановер, Німеччина). Дівчата успішно виконали частину магістерської програми у німецькій дослідницькій групі під керівництвом Dr. Tetyana Yevsa (https://www.mh-hannover.de/ag-yevsa.html) у відділенні гастроенетерології, гепатології та ендокринології цього університету. 
Дослідження стали успішним та логічним продовженням роботи у цьому ж колективі, розпочатої рік тому тепер уже випускницями кафедри біохімії та біотехнології Наталією Петрів та Марією Головчак (https://kurs.if.ua/…/frankivski_studentky_vygraly_stypendiy…), які отримали стипендію від DAAD у межах програми Leonhard Euler минулого року. Магістр біохімії Наталія Петрів, яка зараз продовжує навчання в аспірантурі Гановерської Вищої Медичної Школи (https://kbb.pnu.edu.ua/…/an-alumni-of-the-department-of-bi…/) під керівництвом Dr. Tetyana Yevsa, стала безпосереднім опікуном для молодших колег. Слід зауважити, що співпраця з Dr. Tetyana Yevsa розпочалася у 2016 році під час проведення на кафедрі біохімії та біотехнології українсько-німецької школи “Perspectives for young scientists in life sciences: mastering global challenges of the modern society” за підтримки DAAD (https://www.youtube.com/watch?v=Hzl2Pbdkiso
https://kbb.pnu.edu.ua/…/ukrainian-german-summer-school-20…/)
Теперішні експерименти магістранток присвячені імунологічним та біохімічним особливостям лабораторних мишей з передраковим станом та хворих на рак печінки, які виконувались та будуть продовжуватись зі щирою надією допомогти хворим людям. Дівчата нещодавно повернулись у лабораторії рідної кафедри й зараз інтенсивно готуються до офіційного захисту магістерських робіт, на якому буде присутня і Dr. Tetyana Yevsa.