Випускниця магістратури Тетяна Струтинська розпочала навчання в аспірантурі університету м. Хельсінкі (Фінляндія)

Наша цьогорічна випускниця Тетяна Струтинська зараз навчається в аспірантурі  університету міста Хельсінкі (Фінляндія). Приєдналась Тетяна до наукової групи доктора Jaakko Mattila, який досліджує роль стовбурових клітин за гомеостатичного оновлення тканин та  хворобливих станах. Зазначимо, що у цьому університеті успішно працює вже кілька років наша інша випускниця та колега – доктор Богдана Ровенко. Сама вона долучилась до того, щоб Тетяна спробувала отримати позицію у команді доктора J. Mattila.

Перші враження Тетяни:  “Модельний об’єкт залишився незмінним, тобто дрозофіла. Саме займаюся вивченням стовбурових клітин кишківника дрозофіли при зміні експресії певних генів.”

Радіємо, що Тетяна продовжила працювати у тому ж напрямку, що й протягом навчання в нашому університеті.  Сподіваємось, що отримані практичні навички та теоретичні знання допоможуть її подальшому професійному становленню.

Між іншим, Тетяна є співавтором 6 статей у журналах, які індексуються у Scopus (дві з них вийшли нещодавно). Це додаткове свідчення її мотивованості та працьовитості.  Окрема подяка керівнику Тетяни – доценту Олегу Лущаку, який суттєво долучився до її становлення як майбутнього науковця.