Триває реєстрація на онлайн-курс “Біоінформатика” у рамках проєкту від Німецької Служби академічних обмінів (DAAD)

Команда викладачів/науковців України та Німеччини отримала грант від Німецької Служби академічних обмінів (DAAD) на підтримку навчання українських студентів у період війни. Керівник проєкту – професор Ольга Гаращук, директор Інституту фізіології Тюбінгенського університету, Німеччина.

Співкерівник з української сторони – професор Володимир Лущак, завідувач кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Проєкт передбачає два інтенсивні онлайн-курси: інтегрований курс «Науки про життя» та «Біоінформатика»

Біоінформатика – галузь біології, що застосовує інформаційні технології та статистичні методи для аналізу великих масивів біологічних даних, наприклад при секвенуванні геномів чи аналізі вмісту протеїнів.

Курс читатиме команда викладачів та науковців з України.

 Біоінформатика

(12 лекцій, 3 семінари)

Юрій РЕБЕЦЬ, кандидат біологічних наук, науковий директор лабораторії ТоВ Експлоджен, м. Львів.

Маркіян САМБОРСЬКИЙ, провідний фахівець з Біоінформатики, ТОВ Експлоджен, м. Львів.

Богдан ОСТАШ, доктор біологічних наук, професор кафедри генетики та біотехнології, головний науковий співробітник кафедри генетики та біотехнології Львівського національного університету ім. І. Франка, м. Львів

Олександр ЗІНЕНКО, кандидат біологічних наук, провідний науковий співробітник Музею природи, доцент кафедри мікології та фітоімунології біологічного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, м. Харків.

Наталія МАТІЙЦІВ, кандидат біологічних наук, доцент кафедри генетики та біотехнології Львівського національного університету ім. І. Франка, м. Львів

 

Зареєструватися на курс можуть всі українські студенти-бакалаври, студенти-магістри та аспіранти біологічних та споріднених спеціальностей незалежно від університету, курсу навчання й попереднього досвіду. Після здачі онлайн-іспиту за матеріалами курсу студентам буде видано відповідні сертифікати.

Тривалість курсу: з 20 вересня 2022 до 1 листопада 2022, 30 годин (1 кредит ЄКТС).

Стипендія: Успішним слухачам курсу, а також студентам з регіонів України, що сильно постраждали від війни, виплачуватиметься стипендія. Грантом передбачено 30 стипендій по 200 євро. Умови фінансування передбачають успішне складання іспиту після завершення курсу. Перевагу матимуть студенти, які проживали в районах наближених до бойових дій і яким довелось переїхати в іншу область України. Важливо також і те, чи слухали пропонований курс.

Реєстрація триває за посиланням:

https://lifesciencescourse.utrigg.net/f/bioinformatics

 

Кінцевий термін реєстрації – 15.09.2022. Прогнозована максимальна кількість учасників – 30. У випадку, якщо кількість заяв перевищить кількість місць, перевагу матимуть заявники з місць, які постраждали від війни, і ті, які не слухати пропонований курс.

Детальна інформація на сайті: http://lifesciencescourse.org/

ФБ сторінка: https://www.facebook.com/Blended-course-Integrative-Life-Sciences-for-Ukrainian-biology-students-106421642181422/

Координатор проєкту: Володимир Швадчак (volodymyr.shvadchak@pnu.edu.ua).