Студенти кафедри пройшли у Польщі курси з розведення, утримання та використання лабораторних тварин

Протягом 12 – 16 лютого 2018 року на запрошення професора Stefan Pierzynowski з Лундського університету (м. Лунд, Швеція) студентка ІІ курсу Аліна Заячківська, студент ІІІ курсу Владислав Когут та студенти  IV курсу Олег Шевчик,  Мирослава Ватащук та  Наталія Бутенко взяли участь в 5-денних курсах з підготовки фахівців з розведення, утримання та використання лабораторних тварин.

Курси проходили на базі Біологічно-хімічного наукового центру Варшавського університету (Польща) під керівництвом Польського наукового товариства лабораторних тварин (PolLASA).
У навчанні взяло участь близько 300 учасників з Польщі та України. Наші студенти виявились одними з наймолодших слухачів. Заняття проводили лектори з Варшавського університету медицини, Інституту фізіології Польської академії наук, а також співробітники Польського університету з питань етики роботи з лабораторними тваринами.
На лекціях слухачі мали змогу ознайомитись з особливостями морфології, анатомії, фізіології та патологій лабораторних тварин, а також з основами лікування захворювань у тварин. Частина лекцій була присвячена принципам гуманного поводження з тваринами та правильному оформленню документів з планування та проведення експериментів на лабораторних тваринах, відповідно до стандартів Європейського Союзу. Після завершення курсів учасники отримали сертифікати, які дозволять їм офіційно працювати з лабораторними тваринами та брати участь у міжнародних експериментах з використанням лабораторних ссавців.