НАШІ УЧНІ – ПЕРЕМОЖЦІ ІІ (ОБЛАСНОГО) ЕТАПУ КОНКУРСУ-ЗАХИСТУ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКИХ РОБІТ УЧНІВ-ЧЛЕНІВ МАЛОЇ АКАДЕМІЇ НАУК

18 лютого 2018 відбувся ІІ (обласний) етап конкурсу-захисту науково-дослідницькі робіт учнів-членів МАН. Троє учнів, які виконували науково-дослідницькі роботи на кафедрі біохімії та біотехнології, стали переможцями у секціях «Загальна біологія» та «Медицина».

У секції «Медицина» перше місце зайняла учениця 11-го класу Городенкіської гімназії ім. Антона Крушельницького Ольга Бундзяк, яка представляла роботу на тему «Фактори, які впливають на стійкість плодової мушки до етанолу» (керівник роботи – доцент  Дмитро Господарьов).

У секції «Загальна біологія» перші місця зайняли  роботи учня 11-го класу Городенківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Святослава Цюмпали «Особливості синтезу антоціанів у редьки посівної Raphanus raphanistrum subsp. sativus», керівник роботи – доцент  Дмитро Господарьов) та  учня 10-го Івано-Франківської ЗОШ № 25 Владислава Мельничука («Роль регуляторних білків Keap1 і Nrf2 у захисті плодової мушки Drosophila melanogaster від токсикантів», керівник роботи – доцент Марія Байляк).

Роботи Ольги Бундзяк та Святослава Цюмпала за кількістю отриманих балів здобули абсолютні перші місця та відібрані для участі у ІІІ етапі конкурсу-захисту.

Бажаємо учням та їх керівнику успішного виступу у фінальному етапі конкурсу-захисту!