Інтерв’ю докторанта кафедри Олега Лущака 112.ua “Куплю собі пачку вітамінів і трохи ще попрацюю тут. Як займаються наукою в Україні”

Сьогодні в світі кожен одинадцятий дорослий хворий на діабет. Ця недуга традиційно ділиться на два типи: перший – це генетична хвороба імунної системи, та другий, що здебільшого є наслідком нездорового способу життя. Надмірне споживання фаст-фуду, солодких газованих напоїв, чіпсів тощо може спричинити процеси незасвоєння інсуліну. Саме цей гормон відповідає за зниження рівня цукру в крові. Такі збої ведуть до розвитку цілої купи захворювань, підвищення ризику серцевого нападу, інсульту, сліпоти, хвороби нирок та навіть ампутації кінцівок. Над спробами подолати діабет працюють групи вчених зі всього світу. В Україні також є такі дослідники. Про те, як їм доводиться працювати, чи допомагає держава та як олігархи реагують на наукові стартапи, 112.ua розповів біохімік Олег Лущак.

Детальніше за посиланням

https://ua.112.ua/interview/kupliu-sobi-pachku-vitaminiv-i-trokhy-shche-popratsiuiu-tut-yak-zaimaiutsia-naukoiu-v-ukraini-439359.html