Студенти-біохіміки відзначені дипломами міжнародної наукової конференції

XIV Міжнародна наукова конференція “Молодь і поступ біології” відбулася 10-12 квітня на базі Львівського національного університету ім. Івана Франка. Захід був присвячений 185-ій річниці від дня народження видатного біолога, географа, лікаря, засновника Зоологічного музею Львівського університету Бенедикта Дибовського. У конференції брали участь студенти та аспіранти з різних міст України, а також з Польщі, Білорусії, Молдови, Чехії, Австрії та Азербайджану. Прикарпатський національний університет на науковому зібранні представили докторант кафедри біохімії та біотехнології факультету природничих наук Олег Лущак та студенти-біохіміки – Аліна Семчук, Дем’янчук, Мар’яна Сітко та Наталя Бутенко.

За підсумком роботи міжнародної наукової конференції студенти кафедри біохімії та біотехнології були відзначені дипломами. Зокрема, Аліна Семчук нагороджена дипломом ІІ-го ступеня. Олег Дем’янчук та Мар’яна Сітко отримали дипломи ІІІ-го ступеня за кращу стендову доповідь. А Наталя Бутенко відзначена дипломом ІІІ-го ступеня за кращу усну доповідь у секції «Біохімія». Науковими керівниками студентів виступили викладачі кафедри біохімії та біотехнології факультету природничих наук нашого університету – професор Галина Семчишин, доцент Олександра Абрат, доцент Марія Байляк.

У рамках пленарного засідання наукову доповідь, зокрема представив наш докторант Олег Лущак. Тема його виступу – «Трансгенераційні наслідки пізнього розмноження: нові погляди на основі мультиоміки».

Зазначимо, що у рамках програми конференції учасники презентували усні та стендові доповіді у секціях: «Ботаніка й інтродукція рослин», «Біофізика», «Біохімія», «Генетика та біотехнологія», «Екологія», «Зоологія», «Мікробіологія, вірусологія та імунологія», «Молекулярна та клітинна біологія», «Фізіологія людини і тварин, біомедицина». Представлення доповідей відбувалося за конкурсним принципом.Переможців відзначили дипломами та нагородили підручниками і навчальними посібниками Львівського університету та англомовними виданнями, наданими Українсько-американським доброчинним фондом «Сейбр-Світло».