Кафедру біохімії та біотехнології відвідав професор Сігурд Лензен з Вищої медичної школи міста Ганновер (Німеччина)

У вівторок, 26 червня 2018 p., кафедру біохімії та біотехнології відвідав професор Сігурд Лензен, відомий дослідник цукрового діабету І та ІІ типів. Професор Лензен прочитав три лекції, в яких розповів про особливості метаболізму активованих форм кисню та азоту в бета-клітинах підшлункової залози, роль імунної системи та жирних кислот в загибелі цих клітин при діабеті. Було також представлено декілька зручних тваринних та клітинних моделей для вивчення діабету.

На лекціях були присутні співробітники, аспіранти та студенти кафедри та зацікавлені школярі. Серед слухачів був також завідувач кафедри ендокринології Івано-Франківського національного медичного університету, професор Володимир Боцюрко та колишня співробітниця кафедри, перекладачка Уляна Джаман.

На лекції обговорювались питання вірусної природи діабету, ролі різних жирних кислот та окремих вуглеводів у розвитку діабету, особливості західної дієти в минулому і зараз, інсулінорезистентності, сучасної терапії діабету та інші.

Біографічна довідка: Сігурд Лензен є директором Інституту експериментального дослідження діабету при Вищій медичній школі міста Ганновер (Німеччина). Він є автором/співавтором понад 200 публікацій, присвячених різним аспектам діабету. За свої дослідження він був відзначений медаллю Пауля Лангерганса та премією Фердінанда Бертрама від Німецької асоціації діабету.