Наталія Петрів, випускниця кафедри біохімії та біотехнології, вступила до аспірантури до Вищої медичної школи Ганновера (Німеччина)

Завдяки чудовим знанням англійської мови, а також відмінним практичним і теоретичним навичкам у галузі біохімії, Наталія Петрів стала переможницею стипендіальної програми Leonhard-Euler-Programm 2017/2018, яка підтримується Німецькою службою академічних обмінів (Deutscher Akademischer Austausch Dienst, DAAD). У рамках даної програми магістрантка проводила дослідження на кафедрі гастроентерології, гепатології та ендокринології (Director: Prof. Dr. Michael Manns) на базі Вищої медичної школи Ганновера, під керівництвом Dr. Tetyana Yevsa. Під час досліджень у Німеччині Наталія здобула хороші теоретичні, а також практичні навички в галузі імунології печінки та отримала багато попередніх результатів, які стали надійною основою для її подальшої наукової роботи.

В липні 2018 року Наталія Петрів успішно розпочала  роботу над своєю науковою дисертацією на тему “Дослідження захисних імунних механізмів у розвитку передракових та ракових захворюваннях печінки” в дослідницькій групі Dr. Tetyana Yevsa.

Результати, отримані в рамках проекту, будуть дуже важливими для розробки нових терапевтичних підходів для пацієнтів із захворюваннями печінки.

Як результат успішної співпраці кафедри біохімії та біотехнології (Україна) та кафедри  гастроентерології, гепатології та ендокринології (Німеччина) вже найближчим часом двоє студентів-магістрантів приєднаються до групи Dr. Tetyana Yevsa для виконання своїх магістерських робіт.

Вітаємо та бажаємо нових наукових здобутків!