Професор Володимир Лущак взяв участь у роботі 11-го форуму Федерації європейських нейробіологічних товариств

Завідувач кафедри біохімії та біотехнології, професор Володимир Лущак взяв участь у роботі 11-го форуму Федерації європейських нейробіологічних товариств: https://forum2018.fens.org/.

Конференція відбувалась у Німеччині в м. Берлін з 7 до 11 липня 2018 року. У її роботі взяло участь біля семи тисяч учасників з усього світу. 
Професор Володимир Лущак поділився своїми враженнями: «Найбільшою була делегація від Німеччини. Адже пропустити участь у такому форумі в своїй країні – вважається поганим тоном. Тут згадалась подія двотижневої давності в Івано-Франківську. На кафедру біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету з двотижневим візитом приїжджав один з провідних міжнародних фахівців з цукрового діабету професор медичного університету м. Гановеру Сігурд Лензен. Незважаючи на те, що інформація про лекції професора Лензена була поширена у ЗМІ, Фейсбуці і телефоном кільком людям у Івано-Франківському національному медичному університеті, зі сторони прийшов лишень один професор з медуніверситету. Отже – потягу до знань у наших людей мало, або вони все добре й так знають (???). Повертаючись до форуму в Німеччині, варто зазначити, що від Україні було заявлено 14 учасників. Значна частина робіт з України була присвячена славному минулому української нейробіології і тільки кілька стендів розповідали про сучасні дослідження. Спілкування з багатьма вченими з різних країн істотно розширило світогляд і показало нові напрямки розвитку нейробіологічних досліджень на кафедрі біохімії та біотехнології ПНУ».