Мегацікава лекція від Dr. Tetyana Yevsa “Perspectives of cancer vaccines and immunotherapeutic approaches in the settings of primary liver cancer”

У п’ятницю, 21 грудня, кафедру біохімії та біотехнології відвідала доктор Тетяна Євса з кафедри гастроентерології, гепатології та ендокринології Вищої медичної школи міста Ганновер (Німеччина). Доктор Євса займається дослідженнями раку печінки. Дослідниця прочитала лекцію на тему “Perspectives of cancer vaccines and immunotherapeutic approaches in the settings of primary liver cancer”, у якій розповіла про імунний захист організму загалом, про різновиди раку печінки, роль імунної системи у захисті від раку, сучасні досягнення у розробці  вакцин та ліків від раку.  У своїй лекції, доктор Євса також розказала про те, як створюються тваринні моделі (миші) для вивчення раку печінки, а також представила результати власних досліджень. Дослідження доктора Євси присвячені імунотерапії раку печінки, а саме з’ясуванні ролі  окремих клітин імунної системи у боротьбі з раком, а також пошуку шляхів активізації імунного захисту для запобігання ракових

На лекціях були присутні співробітники, аспіранти та студенти кафедри. Серед слухачів був також кардіоторакальний хірург Юрій Кузич, який перебуває за програмою Фулбрайта в Івано-Франківському медичному університеті та колишня співробітниця кафедри, перекладачка Уляна Джаман.

Після лекції всі охочі студенти були запрошені до обговорення стипендіальної  програми Leonhard-Euler-Programm, яка підтримується Німецькою службою академічних обмінів (Deutscher Akademischer Austausch Dienst, DAAD).