Відбувся вебінар “Разом у безпеці”, приурочений Дню Європейської співпраці

У рамках вебінару були представлені програми співробітництва ЄС з країнами-сусідами, зокрема спільна операційна програма “Румунія-Україна” та власне проект, який реалізується на нашій кафедрі у рамках цієї програми – проект “PrePod” (Персоналізовані підходи для попередження ожиріння та діабету – спільна румунсько-українська програма отримання та поширення знань про здоров’я). Представили проект керівник проекту – проф. Володимир Лущак та учасники проекту – к.б.н. Олександра Абрат, лікар-інтерн Іван Твердохліб та к.м.н., лікар-ендокринолог Тамара Вацеба. Проект стосується підвищення обізнаності населення Івано-Франківської області щодо ризиків, пов’язаних з ожирінням та цукровим діабетом. Основне завдання проекту – донести до людей важливість профілактики та попередження ожиріння для збереження їхнього здоров’я та якості життя.

Деталі проєкту на сайті: http://www.prepod.org.ua/

 У рамках вебінару організатори розповіли про важливість здорового способу життя та роль збалансованого харчування для довгострокового благополуччя і збереження здоров’я під час пандемії COVID-19.

Учасниками заходу були студенти, співробітники кафедри біохімії та біотехнологій Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, співробітники Івано-Франківського національного медичного університету, медичні працівники та вчителі з місцевих громад.