Кафедра біохімії та біотехнології бере участь у проєкті “EcoREactive 2.0”

Завдяки ініціативності Марії Лилик, завідувача навчально-наукової лабораторії, кафедра біохімії та біотехнології долучилась до компанії «EcoREactive 2.0» зі збору сортованого пластику в громадах Карпатського регіону, яку організовує  ГО «Гірський рятувальний центр» спільно з ОКП «Дністровський регіональний ландшафтний парк ім. Сергія Дідича» у рамках Програми Прямої Допомоги (Direct Aid Program – DAP) Уряду Австралії.  На сьогодні, у проекті зареєструвалось 4о команд. Команди-учасники  еко-кампанії отримають чи вже  отримали яскраві “тубуси” для збору кришечок.
Проєкт «EcoREactive 2.0» запрошує команди із Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей долучитися до кампанії з порятунку природи, попередження утворення стихійних сміттєзвалищ та організації переробки пластику.
Підсумки першої акції будемо підводити в День довкілля (17 квітня).
Хочемо зазначити, що це не єдина екологічно свідома ініціатива кафедра біохімії біохімії та біотехнології. Протягом останніх років наші працівники та студенти кафедри активно проводять роздільне сортування відходів (макулатури, скла, батарейок, ПЕТ-пляшок) та все відсортоване сміття передають на переробку.