З Днем науки в Україні!

Вітаємо колег, студентів та всіх дотичних з Днем науки в Україні! Це день вшанування наукових традицій, досягнень вчених, які своєю копіткою щоденною працею впроваджують новітні технології, примножуючи інтелектуальний потенціал вітчизняної та світової науки. Саме наукові відкриття та розробки рухають країни уперед в  економічному плані, покращують побутові та соціальні умови життя населення, дозволяють долати невиліковні досі захворювання, вчать розумно використовувати та відновлювати природні надра, дають можливість створювати надрозумні комп’ютери, гаджети.  Недарма девіз кафедри біохімії та біохімії ” вчити від науки“. З першого курсу студентам ми намагаємось прищепити розуміння того, що вміння продукувати нові знання, знаходити нові ефективні рішення практичних проблем, створювати нові технології – це ті риси фахівця, які потрібні у сучасному світі.

У період війни, розв’язаною Росією в Україні, питання подальшого розвитку науки стоїть особливо гостро. Ми вже зрозуміли, що наявність високоточної зброї, ефективних засобів індивідуального захисту, ефективних засобів лікування різноманітних уражень та способів реабілітації, – це те визначає обороноздатність країни. І це те, де ми можемо докластися як науковці-біохіміки.

З нагоди Дня науки щиро бажаємо усім, хто пов’язав з наукою своє життя, здоров’я, миру і добра, творчої наснаги, плідної праці, успіхів і невичерпної віри у нашу перемогу.

Спільними зусиллями ми подолаємо всі труднощі! Вистоїмо, переможемо!

Щира вдячність нашим захисникам, які не шкодуючи свого життя боронять Україну, боронять наше майбутнє!

Слава Україні! Слава її Героям!