Один день на кафедрі біохімії для учнів гімназії «Крила»

За ініціативи вчителів природничих дисциплін приватної гімназії «Крила», учні 6-7 класів мали можливість поглибити свої знання та набути практичного досвіду, відвідавши лабораторії факультет природничих наук Прикарпатського національного університету. Заняття з біології провела доцент кафедри біохімії та біотехнології Олександра Абрат.

Лабораторні роботи розпочалися із сигналу повітряної тривоги. Тому практичну роботу «хроматографія на папері» виконали у бомбосховищі. Далі учні продовжили роботу у лабораторіях кафедри, де мали змогу візуалізувати ДНК, приготувати та розглянути під мікроскопом мікропрепарати бактерій та грибів. Також учням провели екскурсію лабораторіями кафедри і дали можливість виміряти окремі показники фізичного здоров’я (рівня глюкози капілярної крові (з дозволу батьків) та відсотковий вміст м’язів і жиру у тілі).

Сподіваємося, що  нам вдалося зацікавити учнів сучасною експериментальною біологією, довести важливість та потрібність професії біолога серед інших професій, що допоможе любителям біологічних дисциплін обрати омріяний фах в майбутньому.