Співробітники кафедри біохімії та біотехнології успішно пройшли онлайн-курс «Молекулярна та клітинна нейрофізіологія» за підтримки DAAD

Впродовж березня-квітня 2023 року проходив онлайн курс «Молекулярна та клітинна нейрофізіологія», який організований командою викладачів і науковців з України та Німеччини за фінансової підтримки Німецької Служби академічних обмінів (DAAD). Лектором курсу був Олексій Болдирєв- науковий співробітник Інституту фізіології ім. О. Богомольця НАН України, доцент кафедри біомедицини та нейронаук Київського академічного університету (КАУ), м. Київ. Проєкт був ініційований професоркою Ольгою Гаращук, директоркою Інституту фізіології університету м. Тюбінгену (Німеччина) за співучасті науковців кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

На курс зареєструвалось близько шістдесяти слухачів з різних університетів України, серед яких викладачі та студенти ПНУ. Серед учасників курсу були як вільні слухачі, так і ті, хто здавав іспит і отримав сертифікат про підвищення кваліфікації. Зокрема, аспірант Мар’ян Іваночко, науковий співробітник Владислав Березовський та професорка Марія Байляк кафедри біохімії та біотехнології ПНУ отримали сертифікати про успішне його проходження.

За словами слухачів курсу, впродовж 12 лекцій їм було продемонстровані функції нервової системи на всіх рівнях від молекулярного до системного; принципи нервових взаємодій з ендокринною, імунною та статевою системами; детально пояснено молекулярні механізми синаптичної передачі, епігенетичної регуляції пластичності та причини загибелі нейронів за нейродегенеративних патологій.

Вітаємо наших колег з успішним завершенням курсу!

Детальніше про проєкт – на сайті http://lifesciencescourse.org/