Обговорення проєкту ОПП Біоінформатика для здобувачів магістерського рівня

Започатковуємо нову освітньо-професійну програму “Біоінформатика” на магістерському рівні.

Впродовж останніх 5-7 років різко зросла кількість наукових та медичних лабораторій, що проводять генний та протеомний аналіз. Це зумовлено значним зниженням вартості таких аналізів за рахунок виходу на світові ринки обладнання нового покоління. Автоматизація процедур інструментального аналізу на порядки збільшила об’єми нових наукових та медичних даних про геноми, що спричинило зростання попиту на спеціалістів по їх оброці як серед наукових лабораторій, так і серед передових компаній, що проводять такі аналізи для пацієнтів.
Збільшення обсягів поширення новітнього обладнання для генного та протеомного аналізів в Україні надалі сприятиме зростанню попиту на спеціалістів по роботі з біологічними даними.
Враховуючи це, ми розробили освітню програму для біологів, яка фокусується на підготовці спеціалістів для обробки та аналізу даних генетичних та протеомних досліджень. До програми залучені фахівці-біологи, інформатики та математики.

Проєкт програми знаходиться за посиланням https://nmv.pnu.edu.ua/091-bioinformatyka-mahistr-proekt/

Будемо вдячні за коментарі та рекомендації до покращення освітньої програми.

Пропозиції та зауваження за освітньою програмою просимо надсилати за адресою volodymyr.shvadchak@pnu.edu.ua або Google-формою з 20.02.2024 р. до 20.03.2024 р.