Профорієнтаційна зустріч у ліцеї №20

2 травня 2024 року в ліцеї № 20 Івано-Франківської міської ради співробітники кафедри біохімії та біотехнології провели ознайомчий захід для учнів 9-11 класів.

Доцент кафедри біохімії та біотехнології Віктор Гусак розповів про підхід до навчання «від науки» – максимальне залучення студентів до наукових досліджень. Аспіранти кафедри Владислав Березовський та Віталій Деркачов показали учням модельні організми, які використовуються в експериментальній біології – плодові мушки і миші, а також провели серію експериментів з флуоресцентними барвниками. Присутні також мали змогу розглянути зблизька мікроклональне розмноження рослин.

Під час зустрічі ліцеїсти дізналися про особливості вступу у 2024 році, а також про просвітницькі заходи, які організовує університетська спільнота, а саме Школу юного біохіміка, День відкритих дверей, факультативні заняття тощо, які дають змогу повною мірою зрозуміти, чим у майбутньому доведеться займатися студентам і випускникам кафедри біохімії та біотехнології.

Ліцеїстів, зацікавлених в поглибленні своїх експериментальних навичок в біології, запросили відвідати «Школу юного біохіміка», яка буде проводитися на базі кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського університету 27-28 травня.

Висловлюємо щиру подяку за допомогу в організації зустрічі заступниці директора ліцею з виховної роботи ФІЛІПОВИЧ Лілії Іванівні