Науковці кафедри біохімії та біотехнології, Марія Байляк, Віктор Гусак та Дмитро Господарьов взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми сучасної біології, тваринництва та ветеринарної медицини»

Завідувачка кафедри, професорка Марія Байляк та доценти Віктор Гусак і Дмитро Господарьов представили результати наукових робіт кафедри на онлайн-сесії Міжнародної науково-практичній конференції «Актуальні проблеми сучасної біології, тваринництва та ветеринарної медицини», присвяченій 100-річчю від дня народження доктора біологічних наук, професора, академіка УААН, заслуженого діяча науки і техніки України Петра Лагодюка.

Конференція проводилась 3-4 жовтня у Львові на базі Інституту біології тварин Національної академії аграрних наук України. На конференції були представлені роботи в галузях мікробіології та біотехнології, розведення, селекції та генетики тварин, включаючи біоінформатику, фізіології та біохімії тварин. Частина робіт була присвячена екології тварин, особливостям їхнього живлення та годівлі, ветеринарній медицині, тощо.

Марія Байляк представила результати роботи, присвяченої метаболічним ефектам маргарину та переривчастого голодування у молодих мишей. Був зроблений, зокрема, наголос на впливі статі на особливості метаболізму мишей. Віктор Гусак розповів про вплив фунгіциду «Топаз» на антиоксидантну систему карася сріблястого. Дмитро Господарьов навів паралелі у впливі ферулової кислоти на експресію маркерів автофагії у філогенетично віддалених організмів – плодової мушки та мишей.