Відомий економіст Роман Шеремета прочитав лекцію для студентів-біохіміків

18 червня відомий економіст, професор Роман Шеремета прочитав для студентів та співробітників кафедри біохімії та біотехнології лекцію на тему «Чи є економіка наукою? Сучасні методи дослідження»

На початку лекції Роман Шеремета коротко розказав про свою освіту та науковий шлях у галузі поведінкової економіки. У своїй лекції дослідник висвітлив  важливий зв’язок економіки з STEM дисциплінами та розглянув такі питання як: кореляції та причинно-наслідкові зв’язки в економіці;  методи, які  використовуються для встановлення причинності (теоретичні, емпіричні, експериментальні); роль експериментальних методів у поведінковій економіці.  Роман Шеремета також розказав про те, як проводяться економічні експерименти, навів основні принципи економічних експериментів (прозорість правил, повторні випробування, фінансові стимули, відсутність обману),  та навів деякі приклади власних експериментів.

Лекція проф. Романа Шерети була надзвичайно цікавою та пізнавальною, слухачі отримали багато корисної інформації, та мотиваційні стимули – чому необхідно отримувати знання і які знання потрібні.

Інформація про лектора.

Роман Шеремета, всесвітньо відомий економіст, професор Школи менеджменту ім. Везерхеда при Університеті Кейс Вестерн Резерв (США), лідер рейтингу «Кращий економіст України в світі» за версією видання Forbes-2015, лідер в номінації «Кращий молодий економіст світу» згідно рейтингу IDEAS-2018.