Керівник бюро DAAD в Києві Гізела Ціммерманн розповіла про особливості навчання в Німеччині та стипендійні програми DAAD

Сьогодні кафедру біохімії та біотехнології відвідала Гізела Ціммерманн, керівник інформаційного центру Німецької служби академічної обмінів (DAAD) в Києві. Студентам та співробітникам кафедри пані Ціммерманн розказала про особливості навчання на бакалавріаті та магістратурі в Німеччині. У своїй лекції вона звернула увагу на фінансові питання, пов’язані з навчанням, та необхідність знання мови (німецької або англійської) та наявності мовного сертифікату. Також у своїй лекції пані Ціммерманн розповіла про можливості для аспірантів (тих, що вже навчаються в Україні, і тих, хто планує продовжити навчання в аспірантурі закордоном), стипендіальні програми для викладачів та науковців. Варто зауважити, що вже 5 наших студентів отримали стипендії  на проведення досліджень у Німеччині у рамках стипендійних програм DAAD. 

Екскурсію кафедрою для пані Ціммерманн провела студентка з Німеччини Johanna Thiery, яка наразі проходить стажування на кафедрі у рамках міжнародної програми обміну студентів IAESTE.

Також як представнику DAAD пані Ціммерманн було доручено вручити сертифікати учасника Літньої школи з імунотерапії раку, яка проходила у липні на кафедрі за фінансової підтримки DAAD. Сертифікати отримали студенти-волонтери Школи та викладачі кафедри, які прослухали лекційний курс.