Ініціативна група кафедри біохімії та біотехнології ResCom отримала фінансову підтримку від Грантів теплого міста на проведення конференції

У п’ятницю 24 березня 2023 року незалежне журі обрало переможців нової хвилі «Ґрантів Теплого міста». Наша ініціативна група ResCom теж увійшла до числа переможців та здобула фінансову підтримку у розмірі 20 000 грн для проведення міжнародної конференції “Дрозофіла в експериментальній генетиці та медицині”.

Зауважимо, що в межах весняної ґрантової хвилі 2023 року платформа “Тепле місто” отримала аж 40 заявок, 18 з яких незалежна комісія відібрала в «півфінал». Далі на команди чекала зустріч-інтерв’ю з комісією «Ґрантів Теплого міста», де вони презентувати свої проєкти і намагалися переконати журі у актуальності та потрібності своєї ідеї. Освітніх проєктів у обраній категорії було декілька, конкуренти були дуже сильними, тому боротьба за отримання коштів велася досить жваво.  Команду від кафедри біохімії та біотехнології перед поважним журі представляли координаторка проєкту, доцентка Олександра Абрат, разом із молодшими колегами Владиславом Березоським та Надією Стефанишин. Однак над самою розробкою заявки  (а разом з тим і організацією конференції) працювала велика команда однодумців, серед яких завідувачка кафедри Марія Байляк, доценти Дмитро Господарьов та Володимир Швадчак, молоді співробітники – Віталій Деркачов, Віталій Балацький, Олег Дем’янчук, а також магістрантка Світлана Кліщ.

Завдяки фінансовій підтримці від Грантів Теплого Міста організатори конференції планують надати тревел-гранти для десяти студентів/аспірантів з прифронтових територій для повної чи часткової компенсації їхніх витрат на проїзд за умови участі у конференції наживо, а також  відзначити грошовими винагородами студентів та аспірантів, котрі зроблять найкращі усні доповіді.

 

Нагадаємо, що конференція “Дрозофіла в експериментальній генетиці та медицині” –  це щодворічний всеукраїнський захід, який у 2023 році відбудеться 27–29 червня на
базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Програма конференції  передбачає доповіді студентів, аспірантів та молодих вчених з різних міст України, а також пленарні доповіді від корифеїв у цій галузі  із-за кордону (онлайн) та з України. Додатково на конференції заплановано майстер-клас з полімеразної ланцюгової реакції. Програма конференції і деталі її проведення наведені на сайті проєкту за покликанням https://kbb.pnu.edu.ua/programa-konferencii/.

Запрошуємо молодих науковців активно подавати заявки та долучатися до роботи нашої конференції!