Четверо наших студентів зайняли призові місця на конференції молодих вчених “Інновації в медицині та фармації”

24 березня 2023 року відбулась 92-а науково-практична конференція студентів та молодих вчених із міжнародною участю “Інновації в медицині та фармації”. Конференція була організована Івано-Франківським національним медичним університетом і  проходила онлайн. Цьогоріч захід зібрав близько 400 учасників із різних ЗВО та куточків України – із Києва, Дніпра, Харкова, Донецька, Полтави, Рівного, Черкас, Вінниці, Ужгорода, Тернополя, Чернівців. У рамках Конференції було висвітлено 185 доповідей на 26 секціях із 36 дисциплін, з яких – 31 стендова робота!

У конференції взяли участь четверо студентів кафедри біохімії та біотехнології, які доповідали у секції “Біологічна та медична хімія”.
Студентки 3-го курсу Рак Марія й Тутка Аліна (керівник студенток – проф. Марія Байляк) мали усні доповіді та представили роботи про вплив умов харчування на біохімічні та фізіологічні показники крові мишей. Марія досліджувала вплив фруктозо-аргінінової суміші на біохімічні показники крові мишей, а Аліна вивчала вплив періодичного голодування на масу тіла та показники крові на фоні кафетерійної дієти. Ці дослідження є дуже актуальними в контексті проблеми ожиріння та неправильного харчування.
Студенти 4-го курсу Святослав Харук та Штурмак Андрій (керівник студентів – доц. Володимир Швадчак) мали постерні доповіді й також представили результати цікавих досліджень. Святослав вивчав інтраназальну доставку пептидів у мозок мишей, а Андрій досліджував флуоресцентний підхід для визначення концентрації пептидів при інтраназальній доставці. Ці дослідження можуть мати важливе значення для розвитку нових методів лікування нейродегенеративних захворювань та інших патологічних станів центральної нервової системи.
Учасники конференції змогли ознайомитися з іншими дослідженнями у галузі медичної біології, обговорити спільні питання та поділитися своїми знаннями та досвідом у цій галузі.

За результатами виступів, наші студенти посіли І-ІІІ місця у своїй секції! Вітаємо  студентів з гідним виступом!

Лінк до програми конференції  Програма конференції