Наші студенти відвідали Інститут органічної Хімії та Біохімії АН Чехії

Студентки 2 курсу Ірина Яцьків та Христина Федів пройшли стажування в одному з найбільших інститутів Чехії та поділилися своїми враженями:

“На зимових канікулах ми мали змогу побували в Інституті органічної Хімії та Біохімії АН Чехії, що знаходиться в Празі. На протязі тижня ми ознайомлвалися з різноманітними методами та приладами, які можуть стати в нагоді в майбутньому. Зокрема, ми дізналися про нюанси роботи з культурою клітин: умови, зберігання, пересадка та ін. Довідалися про мікроскопію: які мікроскопи бувають та як ними користуватися. Ми ознайомилися з правилами користування конфокальним мікроскопом та мали змогу самостійно спробувати зробити фото ракових клітин.
Познайомилися з хімічними лабораторіями, різними приладами з спектрофотометрії. Також ми навчилися виконувати горизонтальний та вертикальний електрофорез, зокрема приготували потрібний гель, і завдяки цьому побачили процес розділення білків.

Поїздка була інформативна та цікава.
Висловлюємо свою вдячність доценту кафедри Володимиру Швадчаку за можливість побувати в інституті та збобути корисні навички та знання.”