Профорієнтаційна зустріч у ліцеї № 3

31 березня 2023 року в ліцеї № 3 Івано-Франківської міської ради (https://www.facebook.com/school3.if.ua/) відбувся профорієнтаційний захід для учнів 9-тих та 11-тих класів.

Асистент кафедри Ігор Юркевич розповів учням про підхід до навчання «від науки» – максимальне залучення студентів до наукових досліджень. Учням продемонстрували обладнання кафедри і можливості його застосування як в навчанні, так і в роботі за спеціальністю в природничій сфері. Під час зустрічі учні дізналися про умови вступу до університету, особливості організації освітнього процесу, студентське дозвілля, академічну мобільність та перспективи працевлаштування науковця-дослідника в Україні та за кордоном. Також їм розповіли про різноманітні тренінги на базі кафедри біохімії та біотехнології, зокрема Осінню школу юного біохіміка.

Провідний фахівець навчально-наукової лабораторії кафедри біохімії та біотехнології Владислав Березовський показав учням модельні організми, які використовуються в експериментальній біології – плодові мушки і миші, та провів серію експериментів, де учні мали змогу розглянутри зразки під бінокуляром та освоїти процедуру виділення ДНК. Ми сподіваємось, що даний захід допоміг учням краще зрозуміти роботу біохіміка та що чекає на студентів та випускників кафедри.

Висловлюємо щиру подяку адміністрації ліцею та вчительці біології Короткій Оксані Володимирівні за сприяння в організації зустрічі із здобувачами освіти.